Akaryakıt zamlarının iğneden ipliğe birçok sektörü etkilediği ülkemizde, özellikle şehirlerarası çalışan otobüs işletmecilerini de derinden etkilediği belirtiliyor. İskenderun Otogarı otobüs Terminal İşletmecileri ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Züher Yazar da akaryakıta yapılan zammın yansımalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dernek Başkanı Züher Yazar, son zamanlarda akaryakıta yapılan büyük zamların bu sektörün yükünü çeken otobüs işletmecilerinin belini kırdığının altını çizerek “Bu otobüslerde gidiş-gelişlerde örneği İstanbul’a giden bir otobüs 800 mazot yakar. Eskinden 6 liraya aldığımız mazot şimdi 9 lira. Biz otobüs işletmecileri olarak biz bu zammı elimizden geldiğince özellikle kış sezonunda yolcuya yansıtmamaya çalışacağız” dedi.

ZAMLARI YANSITMAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Şehirlerarası yolcu taşıma fiyatlarıyla ilgili otobüs işletmecileri olarak mümkün olduğunca gelen zammı yansıtmama çabasında olduklarını vurgulayan Züher Yazar “160-l70 lira olan bilete 180 lira gibi bir fiyatla kesmeye devam ediyoruz. Ankara’ya 130 liraydı, yine aynı fiyattan yolcu taşıyoruz. Mümkün olduğu kadar bu zamları biletlere yansıtmadık. Koltuk sayısını azaltarak, bir tarafı tek, bir tarafı çift koltuk şeklinde iki artı bir olarak hizmet vermeye çalışıyoruz, 90 otobüslerimiz bu şekilde yolcu taşıyor” diye konuştu.

YENİ OTOGAR İÇİN GELİŞME YOK

İskenderun’un yeni otogarıyla ilgili daha önce Büyükşehir belediyesinin bir projesi bulunduğunu, ancak bir ilerleme kaydedilemediğini belirten Otogarı otobüs Terminal İşletmecileri ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Züher Yazar “İki üç sene öncesine kadar Büyükşehir Belediyesine soruyorduk, bir planlama yapmışlardı. Şimdiki sebze halinin yerine bunu taşımak, sebze halinin yerini de Karaağaç’taki mezbahanenin yerine götürme planları vardı. Son zamanlarda bununla ilgili gelişme olup olmadığını sormadım, ancak plan oydu. Sebze halinin yerine yeni otogarın yapılması iyi olurdu, aynı zamanda otobana yakın...”    

Editör: TE Bilisim