Erik ve çilek cep yakıyor! Erik ve çilek cep yakıyor!

Fiyat tarifelerinin her yükselişinde yolcu sayılarının düştüğünü ifade eden Akın; “Üç aydan bugüne kadar sadece akaryakıta gelen zam 25 civarındadır. Biz sabrediyoruz ama sabrımızın da sonu geldi. Çünkü artık kazancımızın üstüne cebimizden paralar koyuyoruz. Nakit elimizde olmadığından dolayı, kredi kartlarımızla dolmuş durumda… Örnek veriyorum, Arsuz’a gidip gelen bir arabanın sadece yaktığı akaryakıt 385-400 lira arasında, Arsuz’a gidiş gelişte 20 tane yolcumuz olursa sadece akaryakıtı kurtarıyoruz. Sabah pik saatlerde 15 yolcuyla gelip dönüşte bomboş gidiyor, akşam saatlerinde yine aynen öyle. Bunun dışında ara servislerimizde yolcu kapasitemiz düşmektedir” dedi.

İnsanların alternatif arayış içerisinde olduklarını bu kapsamda da motosiklet sayılarında artış yaşandığını belirten Akın; “Akaryakıt fiyatlarına gelen zamları egale edebilmemiz için bizim fiyat tarifelerimizin yükselmesi gerekiyor fakat fiyat tarifelerimizin her 25 kuruş yükselişinde bile yolcu kapasitemiz düşmektedir. Yolcularımız da kendilerine alternatif arayışı içerisindeler, haklılar, kimseyi ayıplayacak durumda değiliz. Özellikle şehir içerisinde motosiklet ve elektrikli motosikletlere talepler çoğaldı, sadece dün 31 tane motosiklet kaydı yapıldı. Bu afaki motosiklet kayıtlarının sebebi yolcu taşıma ücretlerindeki ve akaryakıt fiyatlarındaki artışlardır. İnsanlar çare arıyor, haklılar” diye konuştu.

Tarife artışı yerine şoför esnafına destek beklediklerini söyleyen Akın; “Bizim merkezi hükümetten taleplerimiz yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnaflarımıza akaryakıt fiyatlarında indirim yapılması, yük taşımacılığında navlun fiyatlarının düşmesi, yolcu taşımacılığında da akaryakıt fiyatlarına ÖTV ve KDV indirimi yolcu fiyatlarının düşmesini sağlayacaktır. Bu da vatandaşımız için lehte bir gelişme olacaktır. Yerel yönetimlerden de beklentilerimiz var. Bazı büyükşehir belediyeleri maddi destek yapmaktadırlar, bazı belediyelerde akaryakıt desteği yapmaktalar, yani 100 kilometreye kadar olan gidiş gelişlerde belirli miktar akaryakıt desteği vermektedir. İki hafta önce Büyükşehir belediye başkanımızdan randevu alarak bu talebimizi ilettik, büyükşehir belediye başkanımız imkanlar ölçüsünde değerlendirileceğini söylemişti bize lakin kesin bir sonuç alamadık. Fakat en son bir haftadan beri gelen zamlardan dolayı Büyükşehir belediyesi'ne dilekçeyle tekrar başvurduk. Akaryakıt yönünden destek, bu mümkün değilse bizim fiyat tarifimizin revize edilmesi konusunda dilekçemizi ilettik. Üzülerek bu dilekçemizi vermek zorundaydık zira maliyetimizi karşılayacak durumda değiliz, esnaflarımızı kollamak, gözetmek durumundayız. Vatandaşlarımızın durumunu da biliyoruz. Bu anlamda gerek merkezi hükümetten gerek yerel yönetimlerden köklü bir çözüm, bir destek bekliyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir belediyesi tarafından taksi sayısının artmasıyla ilgili yapılan ihalenin iptalini de isteyen Akın; “Sıkıntı içerisinde olan özellikle taksici esnaflarımızdan bahsetmek istiyorum. Büyükşehir belediyemizin ihaleye çıkarmış olduğu İskenderun için 8 adet taksi var. Biz bunu hem şifahen hem de resmi olarak da ilettik. En azından şu durumlar geçene kadar, ekonomi normale dönene kadar taksici esnaflarımızın araç sayısının artmamasını talep ettik. 122 tane taksimiz var, fazlasıyla yeter İskenderun’a, zaten 2-3 servisten fazla yapamıyorlar. 8 araçlık ihalenin iptal edilmesini, kaldırılmasını özellikle büyükşehirden rica ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim