Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın öncülüğünde başlatılan, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortak imzasıyla yürürlüğe giren, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” çerçevesinde İskenderun’da da toplantı yapıldı.

 

Toplantıda; "6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" hükümleri göz önünde bulundurularak, paydaş kurumların yetkilileri tarafından sorumluluk alanlarında yaptıkları çalışmalar analiz edildi, katılımcıların görüş, öneri ve temennileri de alınmak suretiyle çözüm odaklı istişare de bulunulduğu bildirildi.

 

Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakam İskender Yönden'in yanı sıra Cumhuriyet Savcısı Ebru Sarıoğlu Çevik, Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Belediye Başkan Yardımcısı Sema Günay, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İlçe Yazı İşleri Müdür Vekili Fatma Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Önder Sarı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Yılmaz Balaman ve diğer ilgili/yetkili görevliler katıldı.

Editör: TE Bilisim