Dörtyol Merkezli AÇED Amanoslar Çevre Derneği 2005 yılında faaliyete başlamasından bu yana çevre ve doğal yaşam etkinlikleriyle adını ilçe dışına taşıdı. AÇED Başkanı Sabri Özkan derneğin 6 yıldır başkanlığını yapan Hasan Hüseyin Aksoy’a verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederek “Bundan sonrada faaliyetlerimizi yine birlikte sürdüreceğiz. Derneğimiz yaptığı sosyal aktivitelerle çevre bilincini, fotoğraf sevgisini kazandırmak olduğunu ve en önemlisi doğa ile iç içe yaşam için yaptığımız kamplara olan ilgiden dolayı amacımıza ulaştığımızı sanıyorum” dedi.

AÇED faaliyet alanının K. Maraş’tan Samandağ’a kadar uzanan 175 km. uzunluğundaki Amanos dağları olduğunu vurgulayan Başkan Özkan, yapılan günü birlik geziler, keşiflerin yanı sıra, yatılı kamplar düzenleyerek çevre illerden de katılımların sağlandığı, şimdiye kadar yapılan keşiflerle bilinmeyen birçok mağara, şelale ve antik yerlerin tanıtımına katkıda bulunduklarını söyledi.    

Yapılan görev değişikliğiyle yeni Yönetimde şu isimler yer aldı; Başkan; Sabri Özkan, 2 Başkan; Halil İbrahim Sümer, Sayman; Hasan Hüseyin Aksoy, Diğer yönetim kurulu üyeliklerine Ayhan Günay, Mehmet Soyer, Feriz Çelebi, Hatice Nilgün Yıldız.

Denetleme Kurulunda ise Erhan Bayar, Mehmet Tuncer Çelebi, Belgin Eker, Muttalip Yüksel, Ahmet Sait Aksoy ve Abdullah Erdem bulunuyor.

Editör: TE Bilisim