Genelgeler ile trafik kazalarına bağlı can kayıplarının önüne geçilmesine yönelik, etkin ve yoğun denetimlerin yanı sıra emniyet kemeri ve kask kullanımına, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin önemi üzerinde duruldu.

Valiliklere gönderilen “Trafik Kazalarını Önleme Planı” konulu genelge ile, valiler tarafından, emniyet/jandarma trafik sorumluluk alanında Kurban Bayramı tatilini de içine alacak şekilde, vali ya da görevlendireceği vali yardımcısının başkanlığında polis, jandarma, ulaştırma, belediye, sağlık, milli eğitim, tarım ve orman ile ilgili diğer birim temsilcilerinden oluşacak bir komisyon kurulacak.

Bu komisyon tarafından 180 günlük “Trafik Kazalarını Önleme Planı”nı hazırlanacak. Bu plan ile “aşırı hızla mücadele”, “emniyet kemeri ve kask kullanımı”, “yaya önceliği”, “motosiklet/motorlu bisiklet kullanımı” ve “cep telefonu kullanımı” vb. konularda il sınırları içerisinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılarak trafik güvenliği artırılacak.

7/24 RADAR

Aşırı Hızla Mücadele kapsamında, hız denetimlerinin çevirme ekipleriyle birlikte yapılması için gerekli planlamalar yapılacak. Tüm radar araçlarının gündüz ve gece istisnasız olarak 7/24 esasına göre aylık trafik kontrol programlarına uygun şekilde görevlendirilecek.

 ÜLKE GENELİNDE KAMPANYA

İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde yol ver hayata sloganı kapsamında hazırlanan “kemerinle yol ver hayata”, “sabrınla yol ver hayata”, “kaskınla yol ver hayata”, “dikkatinle yol ver hayata” yazılı görseller ile farkındalık oluşturulacak.

Sürücülerde artan emniyet kemeri kullanım oranının yolcularda da sağlanabilmesi için etkin denetimler yapılacak ve yaptırımlar kararlılıkla uygulanacak.

Editör: TE Bilisim