Gümrük Muhafaza istihbarat ekiplerini yaptıkları istihbari çalışmalar sonrasında önceki gün İskenderun Limakport’a yanaşan transit olarak Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecek olan konteynerde ele geçirilen büyük miktarda uyuşturucu haplar bugün basın mensupları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıldı.

İskenderun Limakport’a gemiyle gelen konteynerler ilk olarak gümrük muhafaza ekipleri tarafından havadan drone ile denizden de hücum botla rahtıma yanaştırılana kadar takip edildi. Birleşik Arap Emirlikleri'ne transit edilmek üzere konşimentosunda "bina taşı" beyan edilen 17 konteyner İskenderun Limakport sahasına indirildi.  Liman sahasına indirilen konteynerler Gümrük muhafaza ekipleri, Uzman narkotik köpekler tarafından incelendi.Yapılan aramalarda mermer görünümlü taşların içerisine gizlenen 6 Milyon 264 bin 259 adet captagon uyuşturucu hap ele geçirildi. Milyonlarca hapın yakalanmasına büyük katkı sunan uyuşturucu Köpeği Dilek de basın mensuplarına poz vermeyi ihmal etmedi.

BAKAN CAPTAGON MİKTARINI

REKOR OLARAK PAYLAŞTI

Yakalanan hapları ilk olarak dün Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İskenderun’da miktar bakımından ele geçirilen captagonu ‘rekor’ nitelendirdi.  

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 17 konteyner yüküne yapılan aramada 11 konteyner içerisinde 6 milyon 264 bin 259 adet, bin 72 kilogram "Captagon" cinsi uyuşturucu hap ele geçirildiğini kaydederek, ele geçirilen maddenin yaklaşık piyasa değerinin 313 milyon TL olduğunu ifade etti.

Muş, tizin bir çalışma neticesinde söz konusu yakalamayı gerçekleştiren bakanlık personelini tebrik ettiğinin altını çizerek, zehir tacirlerine geçit vermemek için azami gayretlerini sürdüreceklerini vurguladı.

 

Editör: TE Bilisim