Zirai tarım yapılamayan ve volkanik taşlar arasında hayat bulan zeytinlerin yağları bölgenin en kaliteli zeytinyağı durumunda. Asit oranı yok denecek kadar düşük olan yağlar adeta şifa kaynağı.

 

KUŞLAR EKTİ, VATANDAŞLAR BAKTI,

DEVLET YERİNİN TAPULARINI DAĞITTI.

Yabani kuşların dışkıları yardımıyla kök salan, filiz süren Zeyetin fidanları, köylüler tarafından bakımı yapılarak, ağaca dönüştü, meyve vermeye başlayınca, devlet yetkilileri, bakımı yapılan zeytin bölgelerinin tapularını emek verenlere teslim etti. Haydarlar Mahallesinde tapularını almaya hak kazanan 23 çiftçiye ait tapu dağıtım töreni düzenlendi.

 

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz, Belediye Başkanı Mehmet Karataş, İlçe Başkanı Cafer Sarı ve  çok sayıda vatandaşlar törene katıldı. 820 dekar alana tapuların verilmesine ilişkin tapu dağıtım töreni, Haydarlar gölünün eşsiz manzarasında yapıldı. Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz, ilçenin son yıllarda gelişim ve büyümesinin devam ettiğini belirterek bu tapuların vatandaşlar için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

 

Belediye Başkanı Kara Memmet ise  hizmet etmekten gurur duyduğu köylülere seçim dönemi söz verilen tapuları dağıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını, tapu sorununu takip ederek çözen Milletvekili Hüseyin Yayman’a teşekkür etti.

 

SEÇİM VAADİ GERÇEK OLDU

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ise 2018 seçiminde söz verdiği zeytin arazilerinin tapularını hak sahiplerine dağıtmaya devam ettiklerini ifade ederek  “Geçtiğimiz yılda hak sahibi vatandaşlarımıza tapu dağıtmıştık. Hak sahibi vatandaşlarımıza tapularıyla buluşturmaya devam edeceğiz. 23 vatandaşa tapu dağıtımı yapıldı, 289 vatandaşımız da 5 yıl sonra tapularına kavuşacaklar. Bölgemizde birçok mahallemizde zeytin ekilmesi ve orman vasfını yitirmiş alanlarda zeytin aşılaması hususunda çalışmalar yapıldı. Çok büyük alanlarda üretim için büyük aşamalar kaydedildi. Daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var. Türkiye’mizi büyütmeye ve çocuklarımıza daha iyi gelecek hazırlamak zorundayız. Zeytin alanlarımıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

 

Tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Hassa Haydarlar Mahallesi sakinlerinden 23 vatandaş, emeği geçerlere teşekkür ederken, Mahalle Muhtarı Mustafa Dağlar şunları söyledi: “Buralar dönemin Hatay valisi tarafından parsellenerek halka dağıtılmıştı, 2016 yılında iptal oldu, ancak açtığımız idari mahkemeye itiraz davasıyla tekrar hak ettik. Bugün hak edilen tapularımız dağıtıldı halkımıza...”

Hatice Güden dualarla uğurlandı... Hatice Güden dualarla uğurlandı...

 

Editör: TE Bilisim