El Sanatları Müzesi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Antakya Belediye Başkan Vekili Mehmet Hanifi Tolu, 6. Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali ile sanatçıları Antakyalı sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Antakya’nın sanat yelpazesini genişleten sanatçılara ve işbirlikçileri ANSAM Kültür Derneği’ne teşekkür eden Tolu, “Antakya’yı kültür ve sanat kenti yapmak için büyük bir gayretimiz var. Bu gayretimize destek veren başta işbirlikçimiz ANSAM Kültür derneğine ve festivalimize katılan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇAĞDAŞ SANAT MÜZESİ

Ansam Kültür Derneği Başkanı Mehmet Oflazoğlu’da, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Antakya Belediyesi’nin vermiş olduğu destek sayesinde böylesine güzel bir festivali gerçekleştirdik. Amacımız Antakya’yı kültür ve sanat şehri haline getirmek. Antakya Belediyesi ile bu konuda ortak yol alıyoruz. 6. Orantes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali’nin, Çağdaş Sanat Müzesi’nin temelini oluşturmasını diliyoruz. Bu amaçla festivalimize katılan sanatçılarımıza birer tane eser sertifakası vereceğiz. Bu eserleri koruma altına alıp, açacağımız müzede sergileyeceğiz. Tüm sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

ANTAKYA’YA AŞIK OLDUK

6. Orantes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali’nin Kuvatörü Fatma Elvin Öztürk, “Sanatçı dostlarımla birlikte Antakya’da çok güzel ağırlandık. Çok güleryüz gördük ve yeni dostluklar geliştirdik. Hepimiz Antakya’ya tekrar tekrar aşık olduk. Antakya çok güzel bir şehir Sanatla, Kültürle, insanlıkla, kardeşlikle sevgiyle ve aşkla dolu bir şehir. Ben kendi adıma ve sanatçı dostlarım adına Antakya Belediye Başkanımız İzzettin Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Bu festivalin bir amacı daha var. Sanatçılarla buluşturup o şehre bir müze kültürü yerleştirmek. Antakya zaten müzeleri ile çok meşhur. Neden bu müzeler arasında bir çağdaş sanatlar müzesi olmasın. Bugün bu sergi ile bu yolda ilk adımı atmış oluyoruz. Bizi kırmayıp Antakya’a geldikleri için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ONUR ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Festivala katılan sanatçılara katılım belgesi verildi. Ardından Antakya Belediye Başkan Vekili Mehmet Hanifi Tolu, Fotoğraf Sanatçısı Gültekin Çizgen’e, Ressam Nazım Balaban’a, Heykeltraş Şenol Özdevrim’e, Müzisyen Murat Özdemir ve Yazar Zeynep Uzarbay’a onur ödüllerini verdi. Onur ödüllerinin verilmesinin ardından 6. Orantes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali, karma resim sergisinin gezilmesi ile son buldu.

Antakya Medeniyetler Korosu çifte bayram yaşatacak Antakya Medeniyetler Korosu çifte bayram yaşatacak

 

Editör: TE Bilisim