Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hatay'da Ramazan ayının son iftarını sınırda görevli Mehmetçik ile yaptı.

 

Bahar Kalkanı Harekat Bölgesi Sektör Komutanlığı'ndaki inceleme ve denetlemelerinin ardından Akar ve komutanlar, sınırın sıfır noktasındaki Hacıpaşa Hudut Karakolu'na gitti. Karakola gelişinde alay komutanından hudut tekmili alan Akar, karakol komutanına Türk Bayrağı hediye etti. Karakolda görevli Mehmetçik ile karavanadan iftar yapan Akar, askerlerin bayramını kutladı.

 

Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi son iftarı Hacıpaşa Hudut Karakolu’ndaki Mehmetçiklerle yaparak Hudut Kartallarının bayramını kutladı. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi iftarın ardından gece yarısı Hatay’dan Şırnak’a geçti.

 

Pençe Şimşek operasyonun sevk ve idare edildiği 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığının harekât merkezinde operasyonlara ilişkin son durumu açıklayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar “23 Nisan’dan itibaren başlatılan Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarında bugüne kadar 105 terörist etkisiz hâle getirildi. Terörle mücadelemiz büyük bir başarıyla devam ediyor. Mehmetçiğin yaptığı operasyonlarla terör örgütü PKK’nın şu ana kadar çok büyük zayiatlar verdiğini görüyoruz. 1 Ocak’tan bugüne kadar 1056 terörist etkisiz hâle getirildi. Komşularımızın sınırlarına, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygılı olarak bir an önce teröristlerin Kandil, Asos, Mahmur, Sincar dahil, buralardan temizlenmesi konularında Iraklı kardeşlerimizle iş birliğimizi geliştirerek hem ülkemizi hem de Iraklı kardeşlerimizi terör belasından kurtarmak bizim temel amacımız” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim