İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ilçenin bağrından yetişerek Türk futboluna, katkı sunan, ülkenin ve kentti tanıtan sporcuları simgeleyen bir futbolcu heykeli yapması için Heykeltıraş Meral Aran Kaysı ile ekibinden bir çalışma yapmalarını istedi.

İskenderun’dan yetişen çok sayıda futbolcuyu simgelemek üzere yapılan heykel çalışması Meral Aran Kaysı ve ekibi tarafından tamamlandı.

 

Heykel için Park Bahçe Müdürlüğü Beş Temmuz Parkı içerisinde bulunan havuz bölgesini yeniden düzenledi. Belediye Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri tarafından havuz dolduruldu ve ortasına kaide yerleştirildi, heykelin çevresinde de peyzaj çalışması yapıldı. Meral Aran Kaysı ve ekibi İskenderun’da yetişen futbolcuları simgeleyen futbolcu heykelini kaideye monte etti.

 

Beş Temmuz Parkına konulan Futbolcu heykeli ile peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “İskenderun'da yetişen ve şehrimizin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan tüm futbolcularımızın anısına yapılan futbolcu heykelini ve çevresinde yapılan peyzaj çalışmalarını yerinde inceledik. Çalışma güzel olmuş,  İskenderun’a değer” dedi.

 

Beş Temmuz Parkında daha önce havuzun bulunduğu yere dikilen heykel ise vatandaşlar tarafından da hem dikkat çekti, hem de ilgi gördü. Parkı gezen vatandaşlar futbolcu heykeliyle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedikleri gözlendi.

 

 

Editör: TE Bilisim