Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Expo’nun, Olimpiyatlar ve Dünya Kupasının ardından en büyük organizasyon olarak kabul edildiğini, 160 yıllık Expo tarihinde Türkiye bu yıl bir kez daha Expo’ya ev sahipliği yapacağını açıkladı.

Dünyada botanik Expo’larına 5 milyonun üzerinde ziyaretçinin geldiğine dikkat çeken Şahin, ülke turizmi, ekonomisi ve tanıtımı için yakalanan bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, ‘‘5 milyondan fazla insanın Hatay’a gelecek olması planlanan süreç hem Hatay hem de Akdeniz Bölgesi'ndeki şehirlerimizi son derece olumlu şekilde etkileyecektir. Hatay ve bu bölgelerde var olan doğa, ekoloji, kültür içerikli turizm büyük bir ivme kazanacaktır. Medeniyetler şehri Hatay’ın doğal bir müzesi olması ve bünyesinde milyonlarca endemik bitkiyi barındırması nedeniyle de önemli bir tanıtım gerçekleştirecektir. Bu nedenle İzmir ve Antalya Expo’larında olduğu gibi gerekli yatırımların Hatay’a da yapılması, gerekmektedir. Yol, su, alt yapı, üst yapı, kültürel etkinlikler, konaklama, ulaşım gibi bütçe kalemlerinin devlet tarafından üstlenilmesi, devlet kurumlarının tanıtım ajanslarının yurt içi ve yurt dışında Hatay EXPO2021’i tanıtarak destek olmasını bekliyoruz.

 Bu konuda hükümete çağrımızı yaptık. EXPO konusu siyasi ön yargılardan arındırılmış olarak, parti ayrımı yapmadan bütün partilerin ki başta iktidar partisi AKP’nin ve tüm kent dinamiklerinin Hatay’ımıza sahip çıkmasıyla çözülebilecektir.’’ dedi.

Editör: TE Bilisim