Şahin tepesi site sakinlerini çileden çıkaran susuzluk sorunu gece saatlerinde sokağa döktü. Yaklaşık 5 gündür suları akmayan Şahin Tepesi sakinleri meydanında toplanarak yaşadıkları susuzluk sorununu basın yoluyla yetkililere duyurmak için açıklama yaptı.

Kurban Bayramı arifesinde yaşanılan su kesintilerinden dolayı çok sıkıntı yaşadıklarını belirten Şahin Tepesi sakinleri bunu çözecek kurumların görevini yapmalarını isteyerek “Site sakinleri susuzluktan kırılıyor. Su yok, ilgilenen yok! HATSU su geliyor diyor, elektrik var diyor, ancak mahalleye bir türlü su gelmiyor. Hiç kimse hatayı üstlenmiyor, birilerinin ilgilenmesi lazım. Bazı ailelerin su deposu olduğu için kesinti gününü tam söyleyemiyorlar. 5 gündür Şahin Tepesinde su yok. Beş gündür HATSU sorunu Toroslar EDAŞ’ın üstüne atıyor, Toroslar EDAŞ da HATSU’nun üzerine atıyor. Biz mahalleli olarak perişan haldeyiz. Muhtarımız, bizler yetkililerle görüşüyoruz, hep oyalama taktiği, sonuç olarak susuzuz” dediler.

Bayram arifesinde havaların sıcak olması da eklendiğinde susuzluğun insanı ne kadar zor duruma düşürdüğüne dikkat çeken vatandaşlar şunları söyledi: “Beş günde çözülmeyecek nasıl bir sorun olabilir ki? Perişan haldeyiz mahalle olarak. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Mübarek bayramda yapılacak iş mi bu? Döktüğümüz su kadar vergi ödüyoruz, bu devlete. Yarın kurban keseceğiz, bunun bizliğini nasıl temizleyeceğiz? Çocuklarımız yaz günü sıcakta dışarıda oynuyorlar, leş gibi eve geliyorlar, vicdanları yok mu bunu bize yapanların? Reva mı bu kadar millete! HATSU’yu aradığımızda birkaç gündür elektrik arızasından su kesintisi olduğunu, yakın zamanda geleceğini iletiyorlar. Ortada su da yok, yaz günü millet ne yapacak, mağdur vaziyette, pişmekte; özellikle de şu corona döneminde. Eğer bu topluma hizmet etmek istiyorsa bugün edecek. Biz bu konuda mağduruz ve bu sorunun çözülmesini istiyoruz”

İsmet İnönü Mahalle Muhtarı Engin Aktuğ günlerdir mahallenin susuz, su depolarının boş olduğunu ifade ederek “Bu konunun çözülmesi için Lütfü Savaş’a sesleniyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim