Hassa Yoluklar Barajımızın 29 Eylül 2021 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirildiğini söyleyen AK Parti Hatay Milletvekili TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı, Yayman. Hassa’mıza ve tüm çiftçilerimize Hayırlı uğurlu olsun diyerek şöyle devam etti:

“Bu Projeyle, Yoluklar, Yukarıkarafakılı ve Söğüt mahallelerimizde toplam 1.970 dekar tarım arazimizin sulanması hedeflenmektedir..

Yoluklar barajı bölgemizin kaderini değiştirecek önemli bir eserdir. Bu proje sadece bir sulama projesi değil aynı zamanda köyden şehre göçü durduracak, yıllardır sulama suyu bulamadıkları İçin köylerini terk eden değerli vatandaşlarımızın kendi yaşadıkları yerlerde tutmayı ve üretmeyi amaçlayan sosyal bir projedir.

Dolayısıyla hem taşkını önleyecek hem de sulama suyu ve içme suyu sağlayacak çok anlamlı bir entegre projedir. Böyle bir eseri Çiftçilerimize kazandırdığımız İçin gurur duyuyoruz. Yapım ihalesi yapıldı şimdi sırada yasal sürecin tamamlanıp ilk kazmanın vurulması var.

Ekonominin Böylesine darlandığı bir zamanda Hassa’mız için bu projeyi şehrimize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli beye, DSİ Genel Müdürümüz Kaya Yıldız ile Adana DSİ Bölge müdürlüğümüze ve DSİ Hatay şubemize çok çok teşekkür ederiz. “

Editör: TE Bilisim