Edinilen bilgilere göre, KOM Şube Müdürlüğü tarafından internet üzerinden yapılan çalışma sonucunda, İskenderun ilçesinde ikamet eden, Ö.G., M.G., Ü.Ç., A.Ç., S.Ü., M.M.Ü., Y.E.K., S.G. ve M.Ü.Ç isimli şahısların, kendilerini banka temsilcisi gibi tanıtarak internet sitesi üzerinden araç satışı için kapora aldıkları belirlendi. Şahısların ayrıca sosyal medya hesaplarına çeşitli bankalara ait logoların bulunduğu link göndererek şifre bilgilerine ulaşılmak suretiyle aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu farklı illerde bulunan çok sayıda vatandaşı yaklaşık 2.500.000,00 TL dolandırdıkları tespit edildi.

Şüphelilere ait İskenderun’da tespit edilen dokuz ayrı adreste eş zamanlı olarak yapılan aramada dokuz şüpheli şahıs; 10 adet cep telefonu, 10 adet sim kart, 6 adet USB bellek, 20 adet banka kartı, 3 adet hafıza kartı, 1 adet ajanda, 1 adet not kağıdı, 2 adet bilgisayar kasası ile birlikte yakalandı.

Şüpheliler ile ilgili adli işlemlerin sürdüğü, Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadeleye etkin bir şekilde devam edildiği bildirildi.

Editör: TE Bilisim