İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda (MYDK) pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen etkinlikle kutlanan İSTE’nin 6. kuruluş yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına;  İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Prof. Dr. Meltem Eken ve Prof. Dr. Mustafa Yüksek, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç, Senato üyeleriyle akademik ve idari personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE’nin kısa zamanda kat ettiği yolun üniversitenin daha ileri gideceğinin göstergesi olduğunu vurgulayarak bu süreçte emeği geçen tüm personele teşekkür etti. Rektör Depci, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin geleceğini yeni nesillere emanet etmiştir. Eğitimciler olarak bizler yeni nesillerin yetişmesinde, gelişmesinde ve ileri gitmesinde katkı sunacak en önemli aktörlerden biri olduğumuzun bilinciyle hareket etmeliyiz. Üniversitemizin böyle anlamlı bir günde kurulması bize daha fazla misyon ve görev yüklemektedir. Üniversitemizin her bireyinin bize yüklenen görevin bilinciyle hareket ettiğini biliyor ve daha fazlası için çalışacağımıza inanıyorum. Yükümüz ağır, yolumuz uzun Rabbim yolumuzu bahtımızı açık eylesin” dedi.

Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı (MYDK) öğretim görevlileri tarafından verilen konserde Öğr. Gör. Valentyn Trofimov, Öğr. Gör. Olga Trofimova ve Öğr. Gör. Daryna Trofimova klasik Batı Müziği Eserlerinden oluşun Trio Dinletisini sundu. Öğr. Gör. Rasim Paşaoğlu solo piyano dinletisi ile Öğr. Gör. Emrah Ender Arzuman’nın Paşaoğlu’na piyanoda eşlik ettiği sözlü eserlerle sona erdi.

Editör: TE Bilisim