2020 yılı insanlık ve özellikle ülkemiz için çok zor bir yıl oldu diyen Hatay Milletvekili Suzan Şahin yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“ Hukuksuzluğun, adaletsizliğin, güvencesizliğin, ekonomik krizlerin, yangınların, depremlerin, terörün ve ülkemizi saran COVID-19 hastalığının yarattığı pandemi nedeniyle neredeyse her birimizin evine, yüreğine ve tenceresine ateş düştü, kötü ve acılı bir yıl geçirdik.

Özellikle salgının ülkemizde görülmeye başladığı Mart ayından itibaren işçilerin, emekçilerin, çiftçilerin, esnafın iş, aş güvenceleri kalmadı. İktidarın lütfeder gibi verdiği sözde destekler yetmediği gibi işçiler işlerini kaybetmemek adına adeta salgına meydan okuyarak işlerine devam etmek zorunda kaldı. Ancak bunun yanında 10 milyondan fazla kişi de bu yılı işsiz geçirdi ve bu sayı özellikle salgın döneminde arttı. 2020’nin ilk 10 ayında 26 bin 968 işyeri kapandı. On binlerce esnaf salgın tedbirleri kapsamında kepenk indirdi, çiftçi tarlasını ekemez, tüccar ticaret yapamaz, öğrenciler eğitimden uzak kalmak zorunda kaldı ancak bunun karşılığında hükümetten elle tutulur bir destek göremedi. Yıl sonunda açılanan asgari ücret de açlık sınırında kaldı.

Açlık, yoksulluk, işsizlik, ekonomik kriz, salgın hastalık başta olmak üzere kötü hissettiren ne varsa alıp gitsin 2020 beraberinde.

Hep beraber sağlık, huzur ve refahın olduğu bir yıla girelim. Huzuru, hakkı, hukuku, sağlığı bol kazancı, insanca yaşamayı hep beraber tesis edeceğimiz yılların başlangıcı olsun 2021.

Güzel yılların başlangıcı olsun 2021.

Daha fazla birlik beraberlik kardeşlik ve sevgiyle yaşayalım.

2021 yılının yaşanan tüm kara günleri unutturarak güzel ülkemiz ve dünyamıza öncelikle sağlık ve ekonomik sıkıntılara son bulacak halkçı politikalar getirmesini tememmi ediyor, özgürlük ve adaletin vazgeçilmez olduğu, emeğin sömürülmediği, refah içinde eşit bir şekilde yaşadığımız, bereket, sağlık, sevgi ve huzur dolu bir yıl olmasını diliyorum. “

Editör: TE Bilisim