Galataport İstanbul'a AB'den ödül Galataport İstanbul'a AB'den ödül

İskenderun’da 1 Mayıs işçi bayramı için tertip komitesinin hazırladığı program çerçevesinde saat 15.00’de işçi ve memur sendikaları, STK temsilcileri, CHP, HDP, EMEP, İP temsilcileri ile üyelerinden oluşan gruplar Atatürk Bulvarı Belediye Spor Kompleksi önünde bir araya geldi. Ellerinde katılımcı grupların bayrak, flamalarıyla sloganlar atılarak büyük bir coşkuyla Atatürk Anıt alanına doğru yürüyüşe geçildi.

Gruplar kontrollü bir şekilde Anıt alanına girdi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasına başlandığı ve ‘Korkma!’ denildiği anda tertip komitesinin işareti ile marş kesildi, ardından müzik yayını verildi. Bu duruma Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin Başta olmak üzere partililer tepki göstererek istiklal marşının kesilmesini protesto etti ve alanı terk ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin de yaşanan olaya tepki göstererek yaptığı açıklamada “Saygı duruşuyla beraber, istiklal marşı başladı ve kesildi. Bu ülkede İstiklal marşı başlayıp asla yarıda kesilemez, arkasından da bazı müzik ve anonsları girdiler, biz de saygısızlık olarak kabul ediyoruz. Alanı terk ediyoruz” dedi.  

Daha sonra tertip komitesi özür dileyerek istiklal marşını yeniden okuttuğu etkinlikte, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ile partililer Atatürk Anıt alanı girişinde istiklal marşına büyük bir coşkuyla eşlik etti ve alanı terk ettiler.

Tertip Komitesi adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal kendilerinin ‘istiklal Marşı’ ile bir sorunlarının olmadığını ifade ederek, programda istiklal marşının bulunmadığını belirterek, yaşananlardan dolayı özür dilediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim