Levent Hakkı
YILMAZ

Özel İkem Koleji Kurucusu Levent Hakkı Yılmaz ile Eğitimi ve İkem'in Başarılarını konuştuk.

Diğer Röportajlar

MV / ULLA





DENİZİN DİBİNDE

İSKENDERUN HABER

“İlaç Mağduriyetinin Sorumlusu SGK’dır”


28. Bölge Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilcisi Ecz. Nihal Düzen, 16 Ocak 2010 tarihinden sonra sözleşmesizlik dönemine geçildiğinde, çok açık olarak vatandaşın ilaca ulaşamamasının tek sorumlusunun SGK olacağını vurguladı.

28. Bölge Hatay Eczacı Odası İskenderun Temsilcisi Nihal Düzen SGK’nin Eczanelerle sözleşmesini tek taraflı feshetmesinin 6643 sayılı Türk Eczacıları Birliği Kanunu ile birliğe verilen ‘eczacılar adına sözleşme yapma yetkisi’ni hiçe saydığını ve dolayısıyla eczacılarla tek tek sözleşme yapmaya yönelik bir hamle olduğuna dikkat çekti. SGK il müdürlüklerinin önünde ödediği ilaç parasını geri almaya çalışan ve daha kötüsü peşin ödeyecek gücü olmadığı için ilaç alamayan hastaları etkileyeceğini belirten Düzen “SGK sorun çözmek yerine yeni sorun üreten bir noktadadır. Sosyal Güvenlik Kurumu; birliğimiz ve SGK arasında 19 Ocak 2009 tarihinde imzalanan İlaç Alım Protokolü’nü aynı protokolün 10.1 maddesine dayanarak tek taraflı biçimde feshetmiştir. Bu noktada kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına iki noktanın altını çizmek isteriz. Öncelikle sözleşme tebliğ edildiği tarih itibariyle feshedilmemiş, feshedileceği ihtaren bildirilmiştir. Fesih tarihi 16 Ocak 2010 olacaktı. Bu süre içinde hastalarımız eczanelerimizden ilaç almaya devam edebilecekler. İkinci olarak SGK bazı eczacılarla değil, tüm eczacılarla sözleşmesini feshetmiş bulunmaktadır. Çünkü eczacı adına sözleşme yapma yasal yetkisine sahip olan Türk Eczacıları Birliği ile yaptığı İlaç Alım Protokolü’nü feshetmiştir” diye konuştu.

Eczacı Nihal Düzen, 16 Ocak 2010 tarihinden sonra sözleşmesizlik dönemine geçildiğinde, çok açık olarak vatandaşın ilaca ulaşamamasının tek sorumlusunun SGK olacağını vurguladı.

SGK fesih işlemini gerekçe göstermeksizin fesih yapmaya imkan veren protokolün 10.1 maddesine dayandığını kaydeden Eczacı Nihal Düzen “Eczacılarımızı ve hastalarımızı sözleşme feshi ile cezalandıran SGK, sorunlarımızın çözümüne, dolayısıyla eczanelerimizin yaşamasına yönelik en ufak bir adım dahi atmamıştır. Önümüzdeki süreçte ne yazık ki cepten ödeme dönemi başlayacaktır” dedi.

Alıntı yapmadan önce lütfen "Yasal Uyarı" yı okuyunuz.
Arkadaşına Gönder Yorum Yaz Yazdır
  Bookmark and Share Videoyu İndir
Yorum (0)

 

Ziyaretçi Defteri

mali

Sizler gibi okuyan duyarli insanlar oldukca öyle mutlu oluyorumki.Ayrica sizlere katilmamak mümkünm...

Oku  |  Yaz

 

 



 

Ana Sayfa  .  Webmasterlara Özel  .  Yasal Uyarı  .  Kullanım Şartları ve Gizlilik İlkesi  .  Künye  .  Reklam  .  İletişim

Copyright © 2006 İskenderun Ajans   .   İskenderun.Org bir İSKENDERUN AJANS hizmetidir.