20 yıldır ormanları, çölleri, dağları, okyanusları kuşları görmek için aşan, bugüne kadar 6 kıtada 63 ülke gezerek 3 bin 200 kuş türünü canlı gören Kuş gözlemcisi ve yaban hayat uzmanı Kuş dedektifi Emin Yoğurtçuoğlu, Türkiye’nin kuş veri tabanına yeni bir tür daha kazandırdı.

Hatay’da ava kapatılan Amik Barajı Kuş Cenneti’nde dün gözlem ve fotoğraf çekimi yapan Kuş Dedektifi Emin Yoğurtçuoğlu Kırmızı kalp Kızıldeniz’in etrafında bolca görülen bir kuş olan Kıyı Balıkçılını Türkiye’de ilk defa kaydederek, fotoğraflamanın heyecanını yaşadı.

Dün gerçekleştirdiği kuş gözlemi çalışması tarihe geçen Emin Yoğutçuoğlu, veri tabanına kaydedilen 446. türü Kıyı Balıkçılı, Türkiye için de yeni tür oldu.

Kuş gözlemcisi ve yaban hayat uzmanı Kuş dedektifi Emin Yoğurtçuoğlu hedefindeki türleri aramaya, Türkiye kuş çeşitliliğini zenginleştirmeye ve onların yaşam alanlarını korumak için savaşmaya devam edeceğini kaydetti.  

Eski kuşçuluğun ruhunu, modern dünyanın donanımıyla birleştirmek isteyen kuş gözlemcileri onduklarının altını çizen Yoğurtçuoğlu buraya gelip bu kuşu görmenin herkesin hakkı olduğuna işaret etti.  

Editör: TE Bilisim