Hatay’da yenilenme ve iyileştirme çalışmaları tamamlanarak yeni kansept Nüfus Müdürlüğü hizmeti verebilecek ilçeler arasında Erzin, Dörtyol, Payas, Arsuz, Defne ve Kumlu yer aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından Hatay’da da 6 ilçede yeni konsept Nüfus Müdürlüğünü tamamlandığını duyurarak “Hatay'a yeni konsept Nüfus Müdürlüklerimiz yakıştı mı, çok yakıştı. Hatay'da 6 İlçe Nüfus Müdürlüğümüz, yeni konseptle hizmete hazır. TC. Nüfus Müdürlükleri hayatımızın her anında” diye kaydetti.

 

Günlük yaklaşık 200.000 vatandaşın nüfus müdürlüklerinden hizmet aldığı Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığı hizmet kalitesi ve vatandaş memnuniyetini arttırmak amacıyla nüfus müdürlüklerinde yenileme çalışmalarına gitti.

 

Bu çalışmalar kapsamında vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak üzere “Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti” oluşturuldu. Konsept Nüfus Müdürlüğü uygulaması ile Çağdaş Konforlu Kurumsal kimliğin ön planda tutulduğu yeni çalışma alanları tasarlandı. Konsept Nüfus Müdürlüğü tasarlanırken; vatandaşların doğru ve yönlendirici bilgiye ulaşabilecekleri bir danışma alanı, çalışma alanının içerisinde konumlandırılan bekleme alanları, bölmeler ile birbirinden ayrılmış, ergonomik ve estetik başvuru masaları kullanıldı.

Editör: TE Bilisim